Jeremić: Odluka o kandidatu na stranačkim organima

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio da će stranački organi odlučiti da li će kandidat za gradonačelnika Beograda biti iz NS ili će podržati drugog.

Izvor: B92

Petak, 15.12.2017.

11:11

Jeremić: Odluka o kandidatu na stranačkim organima
Tanjug, Dimitrije Goll, arhiva

"Nismo odlučili koga ćemo podržati, voleli bismo da zajednička lista opozicije bude što šira i da bude zajednički kandidat. Odluka će biti doneta u demokratskoj proceduri i u skladu sa Statutom Narodne stranke", rekao je Jeremić Televiziji Naša.

Upitan o mogućoj podršci Narodne stranke Draganu Đilasu, Jeremić je podsetio da ga je Đilas izbacio iz Demokratske stranke, ali da ličnim sujetama nema mesta i dodao da je "više nego jasno" da je moguća pobeda u Beogradu.

"Ako dođe do jedinstvenog nastupa, vlast ostaje u manjini i to je smrtna presuda za režim, jer ne može da podnese bilo kakav poraz. Ukoliko izgube jedne izbore, cela Srbija biće slobodna za manje od godinu dana. Zato bi trebalo ići racionalno i zajednički, a sujete ostaviti po strani", rekao je Jeremić.

On je ocenio da je na vlasti "frankenštajnovski hibrid" najgoreg iz DOS-a i najgoreg iz radikala koji trese Srbiju i ne da joj da diše, a sve što vlast radi je u interesu samo uske klike oko predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Narodna stranka smatra da je osnovna stvar obračun sa tragičnom korupcijom i zato u programu predviđamo donošenje zakona o poreklu imovine, lustraciji i specijalnom tužiocu za visoku korupciju", rekao je Jeremić.

Jeremić je istakao da Narodna stranka ima potpuno drugačiji pogled na ekonomiju od vlasti, koja strogo prati program Međunarodnog monetarnog fonda i dodao da "narodnjaci" smatraju da srpska ekonomija mora da bude zasnovana na podršci novim tehnologijama, preduzetništvu i poljoprivredi.

Predsednik Narodne stranke je kao netačne odbacio navode tabloida da živi u stanu vrednom milion evra, rekavši da je stan "mnogostruko manje vrednosti" kupio na kredit u švajcarskim francima koji još "krvavo otplaćuje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: