Vučić danas sa Raulom Kastrom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas u Havani sa kubanskim predsednikom Raulom Kastrom.

Izvor: Tanjug

Petak, 15.12.2017.

06:57

Vučić danas sa Raulom Kastrom
Ilustracija: Tanjug, Sava Radovanoviæ, arhiva

"Imaću susret sa predsednikom Kube Raulom Kastrom i verujem da će to dodatno unaprediti naše odnose, dodatno ojačati poziciju zemlje ukupno među karipskim zemljama, među kojima u najvećem broju u budućnosti možemo da očekujemo podršku i po pitanju Kosova i po drugim pitanjima", rekao je Vucić juče srpskim novinarima u Havani.

Predsednik Srbije boravi u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Kubi, kojoj, sudeći po vodećim nacionalnim medijima, zvanična Havana pridaje veliku pažnju. Za danas je predviđen i obilazak kubanskog Centra za genetski inženjering i biotehnologiju, kao i plenarni sastanak delegacija dve zemlje.

Vučić će posetiti i Memorijalni kompleks posvećen nacionalnom heroju Hoseu Martiju.

Vučić je juče rekao da je ovo, u svojstvu predsednika Republike, ali i kao premijera, njegova prva poseta latinoameričkim državama. Takođe je rekao i da je Kuba uvek prema Srbiji iskazivala izrazito prijateljski stav, kao i da je i Srbija uvek podržavala Kubu i da će obe nastaviti tako da se ponašaju, s tim što će akcenat u budućnosti biti na unapredjenju ekonomske saradnje.

Kako je dodao, sa Kubom želimo najbolje moguće odnose.

U delegaciji koju predvodi Vučić su i trojica ministara - zdravlja Zlatibor Lončar, privrede Goran Knežević i poljoprivrede Branislav Nedimović, kao i gradonačlenik Beograda Siniša Mali. Prema Vučićevim rečima, prema srpskoj delegaciji je iskazano izuzetno gostoprimstvo.

Predsednik Srbije se juče sastao sa predsednikom Narodne skupštine Kube Estebanom Lasom Ernandesom, sa kojim je razgovarao o saradnji dveju zemalja. Posetu počeo posetom Fabrici cigara Kohiba, jednog od kubanskih nacionalnih brendova.

Održao je predavanje "Srbia u Evropi -čuvar nezavisnosti i suvereniteta" na Univerzitetu u Havani i tom prilikom izneo svoje viđenje kako ojačati saradnju i prijateljske veze sa Kubom.

Predsednik Srbije obišao je i u Međunarodnom pres centru izložbu fotografija o lideru kubanske revolucije Fidelu Kastru, gde je u knjigu utisaka napisao: "Jedan bolji svet je moguć! Hvala, Fidele!"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: