Dodik: RS će obustaviti primenu plana za članstvo u NATO

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da će RS obustaviti primenu Akcionog plana za članstvo u NATO.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.12.2017.

11:49

Dodik: RS će obustaviti primenu plana za članstvo u NATO
Tanjug, Filip Krainèaniæ

On je istako i da će svi predstavnici ovog entiteta BiH morati to da podrže s obzirom na to da je u Narodnoj skupštini RS nedavno usvojena Deklaracija o vojnoj neutralnosti RS. "Verujem da će tako i biti", kazao je Dodik novinarima posle sastanka sa ministrom odbrane Srbije Aleksandrom Vulinom.

On je istakao da RS ne želi da ima granicu na Drini, koja bi, kako je ocenio, bila i granica nekih vojnih saveza. "Republika Srpska to ne krije i pratiće Srbiju po tom pitanju", naveo je predsednik RS.

On je dodao da RS podržava politiku o vojnoj neutralnosti koju sprovodi Srbija, podsetivši da je parlament RS usvojio Deklaraciju o vojnoj neustralnosti i da RS pokušava da razvija modele primene te dekleracije. "Na to imamo pravo, bez obzira šta neki kažu, jer je to naš stav u okviru BiH", naglasio je Dodik.

Prema njegovim rečima, RS odgovara vojna neutralnost, jer ne može da predje preko činjenice da je "NATO bombardovao srpski narod, a štete od toga se još osete".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: