"Splićani 'van navijačkog miljea' bili deo sukoba u BG"

U neredima tokom “večitog derbija“ između Partizana i Crvene zvezde učestvovali su i Splićani koji su "van navijačkog miljea", piše zagrebački “Indeks“.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.12.2017.

13:52

Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

"Slobodna Dalmacija" navodi da je 26-godišnji Splićanin Ante Firić teško povređen na južnoj tribini, kao i "tamošnjoj javnosti dobro poznati" Damir Tovarović.

Firić je u Hrvatskoj u žižu javnosti došao kada je uhapšen pod optužbom da je bio deo grupe koja je po narudžbi pretukla ugostitelja Franu Žuvela, dok je Tovarović poznat kao nekadašnji državni šampion u borilačkim sportovima.

Prema pisanju "Indeksa", da je reč o Splićanima otkriva snimak policijske identifikacije navijača na atletskoj stazi nakon sukoba, ali i čitaoci iz Splita koji su se javili "nakon što su sugrađane prepoznali na snimcima i fotografijama”. Kako navode, čitaoci ističu da se “ne radi o ljudima iz navijačkog miljea”.

Osim toga, zagrebački portal piše da se na fotografijama sukoba vide “srpskim navijačima nepoznati likovi”, kao i da je to “prouzrokovalo potpuno nerazumevanje ionako haotične situacije u taboru navijača Partizana i u srpskim medijima”.

Takođe, “Indeks” navodi da se na jednom snimku sa atletske staze stadiona JNA nakon sukoba može videti kako policajac sa kamerom identifikuje jednog navijača koji na pitanje “odakle si”, odgovara: “Iz Splita”.

“Policijskog službenika to je očigledno zaprepastilo pa je u neverici otkud Splićanin u navijačkom okršaju na beogradskom derbiju ponovio pitanje. Kada je opet dobio isti odgovor i dalje je bio vidljivo iznenađen”, navodi zagrebački portal.

Nakon toga portalu se javili "brojni čitaoci iz Splita koji su ga prepoznali", a koji su naveli i da on nije jedini Splićanin koji je učestvovao u sukobima.

Podsećamo, dvadesetak ljudi povređeno je tokom sukoba na južnoj tribini stadiona Partizana, a prema nezvaničnim informacijama, do sukoba je došlo zbog “prevlasti” na jugu.

Danas se oglasilo i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, navodeći da je u "prostorije policije dovedeno ukupno 26 osoba", kao i da ima više povređenih.

"U tučama je povređeno više lica, među kojima je i nekoliko stranih državljana", navodi se u saopštenju.

Prema nezvaničnim informacijama, lica su iz Hrvatske, Grčke i Makedonije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: