Šarčević:Počinje priprema tri zakona u oblasti obrazovanja

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević je, u razgovoru sa delegacijom Svetske banke u Srbiji, rekao da počinje priprema tri nova zakona.

Izvor: Beta

Četvrtak, 14.12.2017.

16:25

Šarčević:Počinje priprema tri zakona u oblasti obrazovanja
Foto: Tanjug, arhiva

Naveo je da je reč o zakonima - o naučnoistraživačkoj delatnosti, o finansiranju visokog obrazovanja i o inovacionoj delatnosti.

On je istakao da će budžet za nauku u 2018. godini biti povećan za više od 15 odsto, jednim delom za plate, ali će više novca biti izdvojeno za razvoj.

"Verujem da će još više mladih istraživača iz Srbije biti uključeno u projekte Svetske banke", rekao je Šarčević i dodao da je značajna zajednička aktivnost eksperata Svetske banke i tima njegovog ministarstva na iznalaženju modela finansiranja nauke.

Šef kancelarije Svetske banke u Srbiji Stefan Ndegva je izrazio zadovoljstvo zbog velikog napretka u izradi Akcionog plana za sprovođenje strategije naučnog i tehnološkog razvoja Srbije za period 2016-2020, za koji smatra da je dobar alat koji će pomoći da se ubrza napredak i razvoj u oblasti nauke, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: