Dva dana kontrole i saobraćajci "uhvatili" 250 vozača

Načelnik Uprave saobraćajne policije kaže da je za samo dva dana, koliko traje pojačana kontrola vozača na alkohol, iz saobraćaja isključeno preko 250 vozača.

Izvor: RTS

Sreda, 13.12.2017.

09:50

Dva dana kontrole i saobraćajci
Tanjug, Dušan Anièiæ

Od tog broja, kaže Boban Milinković, 59 ih je zadržano na trežnjenju. "Oni su bili u stanju teške, veoma teške i potpune alkoholisanosti", napomenuo je načelnik Uprave saobraćajne policije gostujući u Dnevniku RTS-a.

Milinković takođe dodaje da će kontrola biti intenzivarna jer je u dane vikenda činjenje saobraćajnih prekrašaja češće a i vožnja pod dejstvom alkohola.

Isto tako, bez obzira na sezonu slava, akcija kontrole alkoholisanosti vozača se nastavlja sve do Nove godine. Milinković ističe i da razume konzumiranje alkohola, ali ne i vožnju kada se akolkohol konzumira.

"To se mora sprečiti jer se svaki peti život u nesrećama na našim putevima izgubi upravo zbog akohola", upozorava načelnik Uprave saobraćajne policije.

Boban Milinković kaže da se sada vozači kontrolišu i na dejstvo psihoaktivnih supstanci.

"Takvih vozača je ralativno malo, jer je postupak utvrđivanja prisustva psih-aktivnih supstanci u organizmu vozača sporiji, pa se kontrolišu samo oni vazači za koje službeno lice posumnja da su pod njihovim dejstvom", navodi Milinković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: