Iranski zvaničnik: Niko ne svlači Irance u Srbiji

Vlasti u Teheranu odbacile kao neistinite tvrdnje da se nakon odluke Irana i Srbije o ukidanju viza sprovode temeljniji pretresi na aerodromima u te dve zemlje.

Izvor: Beta

Sreda, 13.12.2017.

13:11

Iranski zvaničnik: Niko ne svlači Irance u Srbiji
Getty images

Takođe su odbačeni kao glasine i navodi o svlačenju odeće putnicima.

Portparol iranskog Ministarstva spoljnih poslova Bahram Gasemi odbacio je tvrdnje da se srpska policija loše ophodi prema Irancima koji posećuju Beograd, prenela je novinska agencija MNA.

"Ako postoji bilo kakav dokaz o uvredljivom ponašanju prema državljanima Irana na beogradskom aerodromu pozivamo Irance da nam (te dokaze) dostave", rekao je Gašemi u utorak u Teheranu na marginama seminara o terorizmu, ekstremizmu i regionalnoj bezbednosti u zapadnoj Aziji.

Iranski zvaničnik je podsetio na sporazum koji je postignut između Irana i Srbije o ukidanju viza za turiste te dve zemlje, ali je istakao da "mnoge osobe koje nisu državljani Irana žele da zloupotrebe tu mogućnost i pronađu utočište u evropskim zemljama".

Gasemi je odbacio tvrdnje da se nakon odluke Irana i Srbije o ukidanju viza sprovode temeljniji pretresi na aerodromima u te dve zemlje, a navode o svlačenju odeće posetilaca označio je kao "glasine" koje ne mogu biti istinite.

Diplomata je dodao da vlasti Irana "naravno nisu ravnodušne" kada je u pitanju način ophođenja prema državljanima Irana u drugim državama, piše MNA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: