Antikorupcijska agencija konačno dobija direktora 27.12.

Na konkurs za izbor novog direktora Agencije za borbu protiv korupcije stiglo 13 prijava. Plan da se direktor izabere 27.12, piše "Politika".

Izvor: Tanjug

Sreda, 13.12.2017.

07:07

Antikorupcijska agencija konačno dobija direktora 27.12.

Konkursna komisija će u narednih sedam dana obaviti razgovore sa svim kandidatima, kažu za Politiku u ovoj instituciji i dodaju da Komisija treba da obavi selekciju i odboru agencije, koji je drugostepeni organ, predloži tri najbolja kandidata.

Plan odbora je da već na sednici 27. decembra obavi razgovor sa sva tri kandidata i istog dana izabere direktora koga će zamoliti, kako piše list, da što pre raspiše konkurs za zamenika direktora antikorupcijske agencije.

Prethodna direktorka Majda Kršikapa, koja je podnela ostavku 13. novembra, posle dva meseca na toj funkciji, nije stigla da izabere zamenika.

Agencija za borbu protiv korupcije praktično godinu dana funkcioniše bez direktora pošto je Tatjana Babić u decembru prošle godine podnela ostavku zbog izbora za sudiju Ustavnog suda, a mesec dana posle je i njen zamenik Vladan Joksimović otišao iz agencije.

Vršilac dužnosti direktora je i tada , i sad posle ostavke Kršikape, pomocnica direktora Verka Atanasković.

Od 13 do juče pristiglih prijava na konkurs, raspisan 24. novembra, jedna je već odbačena, budući da kandidat ne ispunjava osnovni uslov da je završio Pravni fakultet.

Rok za podnošenje prijava je istekao u ponedeljak 11. decembra, a komisija će, kako kažu u agenciji, razmatrati i prijave koje eventualno stignu poštom 13. decembra do 11 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: