Jevrejski ekstremista osuđen zbog paljenja crkve

Sud u Nazaretu na severu Izraela osudio je jevrejskog ekstremistu na četiri godine zatvora jer je podmetnuo požar u čuvenoj crkvi u Svetoj zemlji 2015. godine.

Izvor: Beta

Utorak, 12.12.2017.

21:15

Jevrejski ekstremista osuđen zbog paljenja crkve

Dvadesetdvogodišnji Jinon Ruveni osuđen je u ponedeljak zbog umešanosti u napad na Crkvu čudesnog umnoženja hleba i ribe, kako je danas objavljeno.

Njemu je takođe naređeno da plati 14.000 dolara na ime kompenzacije.

Ta crkva na obali Galilejskog jezra je podignuta na mestu ge je Isus po hrišćanskom verovanju činio čuda i jedna je od najpopularnijih destinacija hrišćanskih hodočasnika koji dolaze u Svetu zemlju.

U požaru 2015. godine je pričinjena je velika šteta crkvenom zdanju i spaljeni su molitvenici. Drugi osumnjičeni za podmetanje požara je oslobođen.

Jevrejski ekstremisti su u poslednjih nekoliko godina napadali džamije, crkve i levičarske izraelske organizacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: