Novi poljski premijer položio zakletvu

Novi premijer Poljske, Mateuš Moravijecki, položio je zakletvu, dok je donedavna predsednica vlade Beate Šidlo položila zakletvu kao zamenica premijera.

Izvor: Tanjug

Utorak, 12.12.2017.

08:35

Novi poljski premijer položio zakletvu
Tanjug/AP

Moravijecki je bio ministar finansija u prethodnoj vladi, a prošle sedmice ga je lider vladajuće stranke Pravo i pravda, Jaroslav Kačinjski, odabrao da nasledi Šidlovu na mestu premijera.

"Ovo će biti vlada nastavka i nade i optimizma", rekao je Moravijecki na svečanosti, prenosi AP.

Kako je Rojters ranije preneo, nakon ostavke Beate Šidlo, poljski predsednik Andžej Duda formalno je imenovao Mateuša Moraviječkog za novog premijera, a vladajuća konzervativna Partija prava i pravde sinoć je donela odluku o rekonstrukciji vlade.

Kritičari poljske vlade vide promenu kao "dimnu zavesu" kako bi se skrenula pažnja sa usvajanja zakona koji vladajućoj partiji daju značajna ovlašćenja nad pravosudnim sistemom Poljske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: