Rakete lete na sve strane iznad pojasa Gaze

Palestinci ispalili rakete ka pojasu Gaze. Izrael odgovorio - tenkovima napadnute pozicije Hamasa.

Izvor: Beta/AP

Utorak, 12.12.2017.

08:22

Rakete lete na sve strane iznad pojasa Gaze
Tanjug, arhiva

Međutim, odbrambeni raketni sistem palestinaca oborio je izraelske rakete.

Sirene za raketnu uzbunu su se oglasile na jugu Izraela kraj granice s Gazom, a stanovnici južnih izraelskih gradova Ašdoda i Aškelona rekl su da su čuli eksplozije, preneli su izraelski mediji.

Ranije u ponedeljak uveče izraelska vojska je napala punktove Hamasa na jugu pojasa Gaze u znak odmazde za raketu ispaljenu na Izrael. Palestinski mediji su izvestili da je izraelski tenk gađao dve pozicije Hamasa, jednu u Kan Junisu i jednu u Rafi.

U subotu je izraelska vojska uništila tunel koji je iz pojasa Gaze ispod granice vodio na izraelsku teritoriju. Nejasno je ko ga je izgradio, rekla je vojska.

To je drugi tunel koji je Izrael uništio u poslednjih mesec i po dana. U subotu su takodje napadnute mete u Gazi u odgovoru na raketnu vatru u petak uveče.

Tada su poginula dva Palestinca, pripadnika vojnog krila Hamasa, saopštila je ta islamska ekstremistička organizacija koja vlada pojasom Gaze.

Glavni vođa Hamasa Ismal Hanije pozvao je u četvrtak na podsticanje nove intifade, ustanka protiv izraelske okupacije, nakon saopštenja predsednika SAD Donalda Trampa da priznaje Jerusalim kao glavni grad Izreala.

Palestinci nameravaju da u istočnom delu tog grada bude sedište njihove buduće nezavisne države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: