Danas četvrta runda unutrašnjeg dijaloga o Kosovu

Četvrti okrugli sto u okviru "unutrašnjeg dijaloga" o Kosovu koji je pokrenuo predsednik Srbije Aleksandar Vučić, biće održan danas u Beogradu.

Izvor: B92

Utorak, 12.12.2017.

00:35

Danas četvrta runda unutrašnjeg dijaloga o Kosovu

Taj okrugli sto organizuje Privredna komora Srbije, a tokom decembra planirana su još tri skupa koja će okupiti sportske saveze, stručnjake iz oblasti ekonomije i zdravstva.

Skupu u PKS s ciljem da se razgovara o problemima prilikom prometa roba i usluga na Kosovu, pored privrednika i članova komore, prisustvovaće i direktor Kаncelаrije Vlade Srbije zа Kosovo Mаrko Đurić i generаlni sekretаr predsednikа Srbije Nikolа Selаković.

Skup će otvoriti predsednik PKS Marko Čadež.

Prva runda "unutrašnjeg dijaloga" je bila 30. oktobra kada je 40 pravnika, profesora univerziteta, iznelo viđenje rešenja kosovskog problema, dok je drugi skup okupio naučnike sa instituta društvenih i humanističkih nauka.

Na trećem takvom skupu, u Novom Sadu sredinom novembra u organizaciji Matice srpske, mišljenja o stanju i mogućim koracima koji bi doveli do normalizacije odnosa Beograda i Prištine je iznelo 26 književnika, umetnika, sveštenika SPC, sociologa, ekonomista i filozofa.

Direktor Kаncelаrije za Kosovo je predsednik Radne grupe Vlade Srbije pod čijim pokroviteljstvom se održava dijalog koji je letos pokrenuo predsednik Vučić koji očekuje da "unutrašnji dijalog" do marta iduće godine omogući donošenje konkretnih zaključaka o politici prema Kosovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: