Zaev: Kosovo u Unesko? Već znate da je to pitanje odloženo

Makedonija daje veliku podršku dijalogu koji je otvoren između Prištine i Beograda i u tom pravcu rešavanju svih otvorenih pitanja.

Izvor: B92

Utorak, 12.12.2017.

20:01

Zaev: Kosovo u Unesko? Već znate da je to pitanje odloženo
Tanjug, arhiva

To je izjavio makedonski premijer Zoran Zaev. On je to rekao u Prištini na pitanje novinara da li će Makedonija podržati učlanjenje Kosova u Unesko.

"Znate da je to pitanje odloženo. Ne znam tačno kada će se rešavati, ja se nadam da će se paralelno sa tim rešavati i bilateralni odnosi Kosova sa Srbijom", rekao je Zaev.

Kako je istakao Makedonski premijer, Kosovo treba da računa na podršku Makedonije u svim svojim procesima, ali istovremeno da zna da je i Srbija sused Makedonije.

"U delokrugu dobrosusedskih odnosa sa svim zemljama se nadamo se da će i bilateralno rešavati pitanja, a mi ćemo da budemo ovde da pomognemo procese obe zemlje", rekao je Zaev, a prenosi makedonska državna agencija MIA.

Makedonski premijer se danas tokom prve posete Kosovu, u Prištini sastao sa kosovskim premijerom Ramušem Haradinajem, predsednikom Kosova Hašimom Tačijem i predsednikom parlamenta Kadrijem Veseljijem, a imao je i razgovore sa privrednicima.

Zaev je prvi makedonski premijer koji je došao u zvaničnu posetu Prištini od kako je Маkedonija priznala Kosovo u oktobru 2008. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: