NATO u Nišu obučava iračke medicinare, a pomaže im Srbija

NATO obučava iračke medicinske eksperte u saradnji sa Srbijom, na tronedeljnom kursu u srpskom centru za vojnu logističku obuku u Nišu.

Izvor: Tanjug

Utorak, 12.12.2017.

08:43

NATO u Nišu obučava iračke medicinare, a pomaže im Srbija
Getty images

"Kurs je razvijen u okviru Inicijative NATO za jačanje odbambenih sposobnosti u Iraku i fokusiran je na razvoj sposobnosti stabilizovanja posle trauma i evakuaciju baziranu na kopnu, za grupu stručnjaka iz iračkih ministarstva odbrane i unutrašnjih poslova kao i antiterorističke službe. Obuku pruža srpski vojno-medicinski tim", objavljeno je na sajtu NATO.

Alijansa napominje da se ovi napori čine posle slične inicijative sprovedene u novembru u Nemačkoj.

Pored vojno-medicinske obuke, NATO obučava i instruktore iz iračkih bezbednosnih snaga za održavanje oklopnih vozila iz sovjetskog perioda, kao i za suzbijanje improvizovanih eksplozivnih naprava.

Takođe, NATO pruža podršku i savete u drugim oblastima, uključujući civilno-vojnu saradnju, razvoj nacionalnih bezbednosnih institucija i civilno planiranje u slučaju prirodnih katastrofa, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: