Skupština Srbije nastavila sednicu raspravom o amandmanima

Skupština Srbije nastavila plenarnu sednicu razmatranjem amandmana na predložene izmene i dopune Zakona o budžetskom sistemu.

Izvor: B92

Utorak, 12.12.2017.

00:22

Skupština Srbije nastavila sednicu raspravom o amandmanima
Foto: Tanjug

Osim toga, razmatraće se Predlog zakona o budžetu za 2018. godinu.

Poslanici početak rada koriste da postave pitanja, što im je omogućeno Poslovnikom o radu parlamenta utorkom i četvrtkom.

Na dnevnom redu sednice koja je počela 6. decembra su predlozi 31 zakona na koje je podneto više od 2.300 amandmana.

Poslanici su juče završili raspravu o amandmanima na predloge četiri zakona - o dopuni Zakona o budžetu za 2017. godinu i izmenama finansijskih planova za 2017. Fonda za socijalno osiguranje vojnih osiguranika, Nacionalne službe za zapošljavanje i Republičkog fonda za penzijsko-invalidsko osiguranje i počeli raspravu o izmenama i dopunama Zakona o budžetskom sistemu.

U raspravi o amandmanima na izmene i dopune Zakona o budžetskom sistemu poslanici opozicije su najviše zamerili što sve penzije nisu vraćene na iznos pre 2014. godine kada su umanjenje u sklopu mera fiskalne konsolidacije.

Tim zakonom je predvidjeno povećanje plata u javnom sektoru od pet do 10 odsto i penzija od pet odsto. Posle te povišice manja primanja nego 2014. godine imaće penzioneri koji imaju najveće penzije jer su njima najviše i umanjene penzije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: