Opsadno stanje u Njujorku posle eksplozije FOTO/VIDEO

Policija Njujorka istražuje uzroke eksplozije koja se dogodila na Menhetnu, u kojoj je nekoliko osoba povređeno, a jedna je uhapšena.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.12.2017.

13:52

Opsadno stanje u Njujorku posle eksplozije FOTO/VIDEO
Ilustracija: Thinkstock

Mediji su najpre preneli da je do eksplozije došlo na jednom autobuskom stajalištu, a potom su se pojavile i informacije da se incident dogodio na tri stanice podzemne železnice.

Dodaje se i da se incident navodno dogodio u ponedeljak ujutru na autobuskoj stanici blizu Tajms skvera.

Kamere video-nadzora su snimile trenutak aktiviranja eksplozivne naprave na Menhetnu. Snimak pogldajte - OVDE.

Mediji javljaju da je uhapšen Akajed Ulah (27), navodno iz Bangladeša, koji sedam godina živi u SAD.

Njujorška policija je eksploziju okarakterisala kao pokušaj terorističkog napada.

”Policija obrađuje dojavu da se dogodila eksplozija nepoznatog porekla na uglu 24. ulice i Osme avenije”, saopšteno je ranije iz policije.

CNN prenosi da je policija pronašla 1-2 eksplozivne naprave na autobuskoj stanici na Menhetnu, dok je nekoliko osoba povređeno u incidentu. Na društvenim mrežama se pojavila fotografija osobe za koju se sumnja da je aktivirala eksplozivnu napravu. TV mreža ABC je objavila, pozivajući se na policijske izvore, da je najverovatnije eksplodirala bomba kućne izrade u podzemnom prolazu za putnike, kao i da je najmanje jedna osoba povređena, a jedna uhapšena.

​Bela kuća je saopštila da je o incidentu obavešten predsednik Sjedinjenih Američkih Država, kao i gradonačelnik Njujorka Bil de Blasio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: