"Nestala podmornica je eksplodirala, ljudi umrli u trenu"

Posada argentinske podmornice koja je nestala 15. novembra stradala je u trenutku pošto se dogodila eksplozija koja je potpuno uništila plovilo.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.12.2017.

10:51

Getty Images

To je rekao analitičar Brus Rul, a prenosi Dejli mejl.

Prema njegovim rečima, podmornica je uništena za 40 milisekundi, u eksploziji čiji je ekvivalent aktiviranje više od pet tona TNT eksploziva.

“Iako je posada možda znala da će se tragedija dogoditi, oni nisu znali šta se dešava. Nisu osetili bol, niti davljenje“, naveo je Rul.

U petak su zvaničnici saopštili da su proširili teritoriju na kojoj tragaju za podmornicom, navevši da to sada izgleda kao da traže cigaretu na fudbalskom terenu.

Posada podmornice je u poslednjem kontaktu sa komandom navela da je voda prodrla u plovilo kroz cev za dotok vazduha, posle čega je verovatno došlo do eksplozije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: