"U Berlinu se često nalazi municija, ništa strašno"

Nemačka policija saopštila da dve torbe pune municije pronađene u blizini Božićnog vašara i džamije u zapadnom delu Berlina nisu povezane sa terorizmom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.12.2017.

08:33

"Često se pronalazi municija u Berlinu. Neko je verovatno čistio podrum i našao nešto od svog dede", rekao je portparol policije, navodeći da nema razloga da se sumnja na terorizam, prenosi Rojters.

Nemačka je u visokom stepenu pripravnosti zbog prošlogodišnjih napada na Božićni vašar, kada je tunižanski ekstremista uleteo kamionom medju ljude i usmrtio 11 osoba.

Ranije ovog meseca, demineri su razmontirali eksplozivnu napravu prepunu eksera, koja je dostavljena u apoteku nedaleko od Božićnog vašara u nemačkom gradu Potsdamu, nedaleko od Berlina.

Nemački list "Bild" javio je ranije da je velika količina municije pronadjena u blizini mesta održavanja Božićnog vašara u zapadnom delu Berlina, prenosi Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: