Vučić primio akreditive novih ambasadora

Predsednik Srbije primio akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora Japana, Tunisa i Francuske.

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 11.12.2017.

11:30

Vučić primio akreditive novih ambasadora
Tanjug, Zoran Žestiæ

Ambasador Japana Đunići Marujame je Vučiću preneo poruku cara Akihita sa željom da se prijateljski i srdačni odnosi Srbije i Japana prodube i unaprede, saopštilo je Predsedništvo. Srpski predsednik je izrazio zadovoljstvo što je i u političkom dijalogu i u ekonomskoj saradnji Srbije i Japana u ovoj godini ostvaren napredak.

Vučić je primio i akreditivna pisma ambasadora Republike Tunis Seifa Alaha Režeba, kome je preneo zahvalnost za dosledan stav te zemlje o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Poželevši dobrodošlicu ambasadoru Režebu, predsednik Vučić je istakao da su diplomatski odnosi dveju zemalja uspostavljeni pre 60 godina i da su Srbija i Tunis tokom godina izgradili čvrsto prijateljstvo, saopštila je predsednikova Služba za saradnju s medijima.

On je izrazio zahvalnost tuniškim vlastima za dosledan stav o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i posebno, s tim u vezi, naglasio značaj podrške u medjunarodnim organizacijama. Predsednik Srbije je u isto vreme izrazio nadu da će se Tunis uspešno izboriti sa bezbednosnim izazovima i nastaviti putem razvoja.

Vučić je primio i akreditivna pisma novog ambasadora Francuske Frederika Mondolonija koji mu je preneo poruku predsednika Emanuela Makrona da Francuska ceni politiku mira i stabilnosti koju Srbija vodi u regionu, inicijativu za vodjenje unutrašnjeg dijaloga o Kosovu, kao i hrabrost za sprovodjenje ekonomskih i drugih reformi, saopšteno je iz Vučićevog kabineta.Vučić je izrazio zadovoljstvo što novog francuskog ambasadora upoznaje u danu kada putuje u Pariz, gde, na poziv predsednika Emanuela Makrona, kao predstavnik sa Zapadnog Balkana, učestvuje na Samitu "Jedna planeta", posvećenom dvogodišnjici potpisivanja Pariskog sporazuma o klimi.

Takođe, Vučić je primio i ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata Džumu Rašida Al Daherija, u oprpđštajnu posetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: