Erdogan: Izrael ubija decu; Netanijahu: Neću da ga slušam

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan označio je Izrael terorističkom državom, koja ubija decu.

Izvor: Beta

Nedelja, 10.12.2017.

21:42

Erdogan: Izrael ubija decu; Netanijahu: Neću da ga slušam

On je dodao da će se boriti svim sredstvima protiv priznanja SAD da je Jerusalim glavni grad jevrejske države.

"Palestina je nevina žrtva, a što se tiče Izraela to je teroristička država, da teroristička", rekao je Erdogan, dodavši: "Nećemo prepustiti Jerusalim na milost države koja ubija decu".

Na to je reagovao premijer Izraela Benjamin Netanijahu, koji je optužio predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana da bombarduje Kurde i pomaže teroristima, prenela je agencija AFP nakon Netanjahuovog razgovora sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom u Parizu.

"Ne moram da slušam lekcije o moralu od lidera koji bombarduje kurdska sela u Turskoj, zatvara novinare i pomaže Iranu da izbegne međunarodne sankcije i pomaže teroristima, posebno u Gazi", rekao je Netanijahu, odgovarajući na pitanje o Erdoganovoj današnjoj izjavi da je Izrael teroristička država koja ubija decu.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare s predsednikom Francuske Emanuelom Makronom u Jelisejskoj palati Netanijahu je naglasio da Izrael ne može imati drugi glavni grad osim Jerusalima i da su pokušaji da se prekine ta "milenijumska veza" apsurdni.

Zato je priznanje Donalda Trampa da je Jerusalim glavni grad Izraela "tako važno", ocenio je izraelski premijer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: