Haos kod Ambasade SAD u Bejrutu zbog odluke Trampa VIDEO

Ispred Ambasade SAD u Bejrutu propalestinski demonstranti okupili su se na protestu protiv odluke predsednika SAD da prizna Jerusalim kao glavni grad Izraela.

Izvor: B92

Nedelja, 10.12.2017.

09:55

Haos kod Ambasade SAD u Bejrutu zbog odluke Trampa VIDEO
Foto: Tanjug/AP

Sukobi su počeli kada su demonstranti pokušali da uđu u zgradu ambasade, pa je u njihovom pravcu ispaljen suzavac i upotrebljeni su vodeni topovi.

Učesnici protesta nosili su palestinske zastave, a otvorili su vatru i bacali projektile na bezbednosne snage, koje su postavile barikade na putu ka američkoj ambasadi na severu Bejruta.

Zasad nema informacija o povređenima.

Nakon Trampove odluke o priznanju Jerusalima kao izraelske prestonice izbili su nasilni protesti i došlo je do sukoba u toj zemlji. Jedna osoba je poginula, a na stotine je povređeno.

Više stotina Palestinaca i njihove pristalice protestovalo je u subotu u Rimu, a grupa maskiranih napadača je u subotu uveče molotovljevim koktelima izvršila napad na sinagogu u Geteborgu u Švedskoj.

Ministri spoljnih poslova arapskih zemalja zatražili su na sastanu u Kairu od SAD da ukinu odluku predsednika Donalda Trampa o priznanju Jerusalima kao glavnog grada Izraela.

Oni su ocenili da će to imati ozbiljne posledice po razvoj događaja jer stavlja Vašington na stranu okupatora i predstavlja kršenje međunarodnog prava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: