BG: Pet udesa, četvoro povređeno

U Beogradu su noćas lakše povrede zadobile četiri osobe u pet saobraćajnih nezgoda, rekla je Tanjugu portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 10.12.2017.

08:12

BG: Pet udesa, četvoro povređeno
Foto: Tanjug, arhiva

U nezgodi koja se dogodila na Surčinskom, putu u 20.16 lakše je povređen muškarac starosti oko 30 godina koji je potom prevezen u KBC Zemun.

U 21.37 u ulici 27. marta došlo je do udesa usled koga je ekipa Hitne pomoći pregledala mladića starosti oko 21 godinu koji nije imao vidljivih povreda, dobio je uput za dalje lečenje, a nije vožen dalje.

U Bulevaru kralja Aleksandra u 22.13 došlo je do udesa u kojem je lakše povređena žena starosti oko 39 godina koja je prevezena u Urgentni centar.

U 00.55 došlo je do udesa na Slanačkom putu gde je muškarac starosti oko 80 godina uz pomoć vatrogasne ekipe izvučen iz vozila sa lakšim povredama.

Ekipa Hitne pomoći je primila poziv u 3.52 za lokaciju na autoputu Novi Banovci u smeru ka Šidu, ali na licu mesta nije zatekla nikoga osim vozila.

Macura je povodom toga istakla da se često događa da građani prijave "u prolazu" saobraćajne nezgode koje su se zapravo dogodile pre nekoliko dana, a da ekipe Hitne pomoći svejedno moraju da odgovore na poziv i dođu na datu lokaciju.

Hitna pomoć je sinoć imala 94 intervencije od kojih 19 na javnom mestu, a tokom noći su se obraćali u velikom porastu neurološki pacijenti. Psihijatrijski slučajevi su, kako je navela Macura, noćas bili dominantni, zatim šlogovi, astmatičari, a pred jutro i srčani bolesnici sa bolovima u grudima.

Juče u toku dana Hitna pomoć je intervenisala 121 put od kojih 31 na javnom mestu, a dogodilo se osam nezgoda među kojima je bilo težih povreda.

U 9.48 u Avalskoj ulici kod broja 180 u Ripnju, muškarac starosti oko 40 godina je zadobio teške povrede u udesu nakon čega je prevezen na reanimaciju u Urgentni centar.

U 8.15 u ulici Vojvode Stepe kod broja 482, mladić starosti oko 21 godinu pao je sa visine od četiri metra. On je, prema rečima Macure, gubio svest i odvezen je u Urgentni centar.

U Boljevcima je došlo do još jedne nezgode u 11.26 kada je mladić starosti oko 20 godina upucan prilikom lova. On je zadobio tešku povredu grudnog koša, a prevezen je u KBC Zemun, rekla je Macura i pozvala na dodatnu opreznost i tokom sezone lova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: