"Neće biti mira ako Jerusalim nije glavni grad Izraela"

Izraelski ambasador pri UN Dani Danon pozvao je sve nacije da slede primer SAD i priznaju Jerusalim kao glavni grad Izraela, javila je agencija AP.

Izvor: B92

Subota, 09.12.2017.

23:48

Foto: Tanjug/AP

Danon je na hitnom sastanku Saveta bezbednosti UN sazvanom posle odluke Donalda Trampa o Jerusalimu rekao da je "priznavanje Jerusalima kao glavnog grada Izraela od ključnog značaja i neophodan korak ka miru" u regionu.

"Nikada neće biti mira ako Jerusalim nije glavni grad izraelske države. I ta činjenica se nikada neće promeniti", rekao je Danon.

Ambasadori pet evropskih zemalja saopštili su posle sednice da je Trampova jednostrana odluka o Jerusalimu "nije u skladu sa rezolucijama Saveta bezbednosti UN", javila je agencija Frans pres.

Trampova odluka je izazvala talas nezadovoljstva u muslimanskom svetu dok se nekoliko hiljada Palestinca sukobilo sa izraelskim snagama bezbednosti u Zapadnoj obali i pojasu Gaze, gde su stradale dve osobe i nekoliko desetina ljudi povređeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: