Slovenija se priprema za tužbu protiv Hrvatske

Slovenački ministar spoljnih poslova Karl Erjavec ponovio je da se Ljubljana zauzima za što efikasniju implementaciju arbitražnog sporazuma.

Izvor: B92

Subota, 09.12.2017.

00:24

Slovenija se priprema za tužbu protiv Hrvatske
Foto: Tanjug, arhiva

On je naglasio da se Slovenija priprema i za tužbu protiv Hrvatske

"U nasem ministarstvu intenzivno se pripremamo na tužbu protiv Hrvatske koja ne poštuje arbitražni sporazum", kazao je Erjavec na konferenciji za novinare nakon sastanka koalicionih partnera u vladi premijera Mire Cerara na kojemu se raspravljalo i o arbitraži, prenosi Hina.

Ne iznoseći pojedinosti, Cerar je ponovio svoje stajalište da je Slovenija već trebalo da implementira granicu na moru koju je, po njegovim rečima, jasna jer su je arbitri detaljno odredili povukavši jasne koordinate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: