Lavrov: Severna Koreja želi direktne pregovore sa SAD

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je da Severna Koreja želi direktne pregovore sa SAD kako bi zatražila garancije za svoju bezbednost od Vašingtona.

Izvor: B92

Petak, 08.12.2017.

00:36

Lavrov: Severna Koreja želi direktne pregovore sa SAD
Foto: Gettyimages

Lavrov je poručio da je Rusija spremna da u tim pregovorima posreduje.

On je naveo da je želju Pjongjanga preneo američkom državnom sekretaru Reksu Tilersonu kada su se u četvrtak sastali na marginama konferencije u Beču, javlja Rojters pozivajući se na ruske novinske agencije.

"Mi znamo da Severna Koreja iznad svega želi da razgovara sa SAD o garancijama za svoju bezbednost. Spremni smo da to podržimo i da učestvujemo u posredovanju u takvim pregovorima. Naše američke kolege, uključujući Reksa Tilersona, čule su to", rekao je šef ruske diplomatije, prenosi Interfaks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: