Direktorka progovorila o uceni, diplome dovedene u pitanje

Visoka poslovna škola u Novom Sadu podnela je ove godine zahtev za akreditaciju master studija.

Izvor: B92

Petak, 08.12.2017.

19:33

Direktorka progovorila o uceni, diplome dovedene u pitanje
Screenshot/O2

Dok su čekali odluku da li ispunjavaju uslove, iz Komisije za akreditaciju od direktorke škole su tražili novac da poguraju slučaj, tvrdi direktorka. Donedavna članica komisije to odbacuje.

Da ima problema u prijavi za akreditaciju, uprava škole saznaje od takozvanog anonimnog recenzenta Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta, koja je inače, nezavisno državno telo. Direktorka škole tvrdi da je anonimna recenzentkinja nekoliko puta insistirala da se vidi sa njom.

“Ja sam na kraju pristala, međutim, već sam shvatila o čemu se radi i, iskreno da vam kažem, prvenstveno sebe da bih zaštitila, ja sam taj razgovor snimila. Gde mi je žena eksplicitno tražila da isplatim honorar jednom njenom, tihom, čoveku, da ne zatežem mnogo, da to neće biti nešto puno, a da ćemo onda mi nastaviti da radimo zajedno na ostalim master programima", rekla je Jelena Damnjanović, direktorka Visoke poslovne škole u Novom Sadu.

S druge strane, anonimna recenzentkinja u telefonskom razgovoru sa nama opovrgla je sve optužbe na svoj račun, ali je potvrdila da se sastala sa direktorkom škole. Na naše pitanje da li je tražila novac kako bi ova škola dobila akreditaciju, nismo dobili konkretan odgovor, već njenu tvrdnju da se tog detalja razgovora ne seća.

Damnjanovićeva tvrdi da je recenzentkinja time prekršila klauzulu o anonimnosti, na šta je zakon obavezuje. Zbog toga je zahtevala njenu smenu, što se i desilo. Ubrzo direktorka škole saznaje od predsednika Komisije i da sa njenim i doktoratima nekoliko profesora nešto nije u redu.

“Ono što je sporno u celoj situaciji jeste da je škola samo dva meseca pre toga sa svim tim istim profesorima, sa mnom, sa svim profesorima dobila akreditaciju, tada su sve naše diplome bile ispravne. Dva meseca kasnije, kada ja prijavljujem korupciju, tačnije pokušaj ucene, naše diplome nisu kako treba”, navela je Damjanovićeva.

Zbog svega ovoga u problemu su i studenti koji su upisali master studije na Visokoj poslovnoj školi, a za koje je još neizvesno da li će dobiti akreditaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: