Ljajić: Prvo razgovor sa SNS, a moguća i koalicija sa SPS

Predsednik SDP Srbije Rasim Ljajić kaže da je njegova stranka spremna za beogradske izbore i da još nije doneta odluka da li će na izbore ići u nekoj koaliciji.

Izvor: B92

Petak, 08.12.2017.

00:54

Ljajić: Prvo razgovor sa SNS, a moguća i koalicija sa SPS
Foto: Tanjug, arhiva

On je najavio da će prvo razgovarati sa SNS, a ne isključuje ni koaliciju sa SPS.

"Ja sam rekao da ćemo prvo razgovarati sa SNS, kao i do sada, i od ishoda tih razgovora zavisi da li ćemo razgovarati i sa drugim koalicionim partnerima. Ne isključujem koaliciju sa SPS ukoliko se ne napravi dogovor sa SNS", izjavio je Ljajić za N1.

Na pitanje šta misli o tome da se u javnosti pominje kao neko ko može "da se dogovori s bilo kim i da je bitno samo da je na vlasti", Ljajić odgovara da je tim kritičarima bitno da "oni neće s Vučićem" i da je "lako upirati prstom u drugoga".

"Ja sam do 2000. bio opozicija i Miloševiću i velika opozicija u Sandžaku. Nemam potrebe da se bilo kome dokazujem. Od 2000. sam na svim pozicijama ostavio značajan trag, radio sam možda najteže stvari u ovoj zemlji, koje niko nije hteo. Ponosan sam na sve što sam radio i za svaki resor mogu da kažem kakve sam rezultate imao", rekao je Ljajić.

On ističe da je važnije kakve je rezultate imao nego koliko godina je na kom mestu bio, i dodaje: "A kao drugi se ne bore za vlast, nego za šta - za kikiriki?".

Na pitanje da li će biti eventualne rekonstrukcije Vlade Srbije, Ljajić kaže da ne zna da li će do toga doći.

"O tome odlučuje premijerka i stožerna stranka. Nije neuobičajeno da se one rade, vrlo često su i poželjne, ali zaista ja nemam nikakve informacije o tome. Vlada radi korektno, mislim da su odnosi dobri, uprkos svim pojedinačnim razmiricama koje ima u javnosti", kaže on.

Ljajić napominje da je "uvek bolje ako se te stvari dešavaju za stolom u kabinetu".

"Ali je uvek toga bilo i plašim se da će i dalje biti. Sve dok je u granicama normale, ne znači da je to i loše", zaključuje Ljajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: