Održano pripremno ročište u slučaju "Potočari"

Održano pripremno ročište u procesu protiv dvojice policajaca osumnjičenih za odavanje službene tajne prilikom posete Vučića Potočarima u julu 2015.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 07.12.2017.

13:46

Održano pripremno ročište u slučaju

Pripremno ročište je održano pred Višim sudom u Beogradu, a na njemu se predlažu dokazi koji će biti izvođeni tokom suđenja. Ročište se nastavlja 22. januara, zbog brojnosti dokaza.

Inače, pripremno ročište je zatvoreno za javnost, a nakon njegovog okončanja sud će zakazati početak suđenja kome će javnost moći da prisustvuje, a okrivljeni detaljno da izlože svoju odbranu.

S obzirom da je reč o poverljivim informacijama koje se tiču bezbednosti predsednika Vlade, može da se očekuje i da sa jednog dela suđenja javnost bude bude isključena, a presuda se po pravilu uvek objavljuje javno.

Milan Dumanović i Mladen Trbović terete se za krivično delo odavanje službene tajne u vezi svojih aktivnosti vetanih za posetu tadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića Potočarima. Oni su bili uhapšeni 31. decembra 2016, a 7. februara su pušteni da se brane sa slobode.

Sumnja se da u Trbović i Dumanović u izjavama za Al Džaziru Balkans 11. oktobra naveli da su kao policijski službenici, po usmenom naređenju starešina, bez legitimacija i naoružanja, poslati na tajni zadatak u Potočare, 11. jula 2015. godine kada se dogodio napad na srpskog premijera, preneli su ranije mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: