“Voda u BG nije ni za kuvanje“; Vodovod: Prevaranti

Nekoliko stanovnika Zemuna posetili su ljudi koji su "merili kvalitet vode", navodeći da voda nije ni za kuvanje, ni za piće. Iz vodovoda kažu - prevaranti.

Izvor: B92

Sreda, 06.12.2017.

12:20

“Voda u BG nije ni za kuvanje“; Vodovod: Prevaranti
Foto: Freeimages

U kol-centru Beogradskog vodovoda kažu da su zbog toga dobili brojne pozive i ističu - “Ne verujte u te priče“. Osim toga, oni navode da je reč o prevarantima koji dolaze na kućne adrese i starijim ljudima nude filtere za vodu i slične stvari.

Jedan od građana Zemuna navodi da se sve dogodilo u utorak, kao i da su prvo zvali na kućni telefon:

“Ženski glas je bio, kaže reč je o proveri ispravnosti vode, koliko smo zadovoljni, koliko ima članova u kući... Na kraju kaže vršimo anketu između pola 11 i 11, doći će čovek da proveri kvalitet vode kod vas. Ja kažem, može“.

Kako navodi, ubrzo je došao čovek koji nije rekao kako se zove, ali jeste da je 1966. godište i da ima dvoje dece.

“Rekao je da su obišli ceo grad... Kaže, voda u Makišu je izvanredna, ali cevi po gradu su od ko zna kad i one prave problem. Sipao sam mu u čašu, a on je unutra ubacio nešto slično toplomeru. Rekao je da voda treba da ima 40-50 nečega ukoliko je ispravna, a da ova ima 350. Posle je u vodu ubacio i nešto sa dva pipka, pa to uključio u struju i na dnu čaše se pojavilo nešto crno, kao blato i voda se zamutila“, kaže građanin Zemuna.

“Onda je rekao da će grad morati da objavi da voda ne valja da se koristi ne samo za piće, nego ni za kuvanje. Da je to samo tehnička voda, da se kupuje flaširana, da se hrana kuva tako... Kako je rekao, ne zna kada će grad to objaviti, verovatno posle izbora, a moraće to da urade kada otvore poglavlje sa Evropskom unijom“, dodaje on.

Takođe, on je istakao da je na kraju čoveka koji je “merio kvalitet vode“ pitao da li treba negde da mu se potpiše, da njegovi šefovi znaju da je bio, a da je on rekao da to nije potrebno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: