"Sad će neki biti važni, kao oni su nešto napravili" VIDEO

Srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić rekao je da su događaji na konferenciji za medije u Beogradu bili nepotrebni.

Izvor: B92

Sreda, 06.12.2017.

22:30

Tanjug

On je na takav način prokomentarisao trzavice koje su se dogodile posle sastanka članova Predsedništva BiH sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Podsetimo, bošnjački član Predsedništva Bakir Izetbegović, se posle obraćanja predsedavajućeg Predsedništva Dragana Čovića pojavio za govornicom, iako to nije bilo po protokolu i izneo "pojašnjenja".

Šta je Izetbegović rekao i kakva je bila reakcija Vučića pročitajte u posebnoj VESTI.

"Mislim da se ovo svodi na dodvoravanje svojoj političkoj publici. Sada će kod nekoga neki od ovih učesnika biti važni i kao, znate, oni su tu kao nešto napravili... Ne znam zašto se ovo desilo, bilo je apsolutno nepotrebno. Evidentno je da će Predsedništvo donositi odluke. Ono nije priznalo Kosovo i evidentno je da nema šanse za drugačiju odluku. Ne razumem šta je bila potreba da se to uradi, osim da se publici u Sarajevu pokaže nekakav stav. Sve skupa je bilo nepotrebno, videli ste da sam oćutao. Ne želim da blamiram niti zemlju iz koje dolazim, biti zemlju domaćina", naveo je Ivanić.
On je istakao da je bila elementarna pristojnost da konferencija za medije prođe u normalnim tonovima.

"Tim pre što Dragan Čović nije rekao ništa spektakularno. Rekao je činjenice, da BiH nije priznala nezavisnost Kosova i da se taj pristup neće promeniti. Bolje bi bilo da je to stav sve trojice, ali i da je samo moj, to je dovoljno elemenata da BiH ne može i neće da prizna Kosovo", dodao je Ivanić.

Prema njegovim rečima, Izetbegovićev istup pokazuje koliko je BiH udaljena od stabilnosti.

"Ovo ne govori o odnosima Srbije i BiH, ovo govori o unutrašnjim problemima BiH koji su sve dublji, a ja o tome govorim već poslednjih šest, sedam meseci. Ovde se radi o politici koja će najviše koštati građane BiH. Oni su izolovani, bez ekonomskog razvoja, a ko god da nešto ponudi, ovamo se traže neke teorije zavere, bez rešavanja problema. Dok građani ne kazne ovakvu vrstu pristupa bojim se da ćemo sa tim biti suočeni. Ja tome neću da doprinosim. Prećutao sam i čuvam dignitet zemlje iz koje dolazim, a veoma poštujem domaćina", naveo je Ivanić.

Srpski član Predsedništva BiH je podsetio na ustupke koje je Srbija činila BiH u poslednjim godinama, kao i da "neko u BiH stalno misli da iza toga stoji nešto skriveno".

"Problem je u nama. Imate grupe koje žele promene i one koji razmišljaju samo o prošlosti i u svemu traže razlog da se održi sukob. Treba biti uporan, ja ću da uložim još veći napor da se odnosi poprave jer je to interes BiH i Srbije", zaključio je Ivanić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: