"Čavušoglu rekao da je politika Vučića najbolja za Srbiju"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Beogradu s ministrom spoljnih poslova Turske Mevlutom Čavušogluom.

Izvor: Beta

Sreda, 06.12.2017.

20:52

Getty images

Oni su razgovarali o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji i o učešću turskih kompanija u regionalnim infrastrukturnim projektima.

Vučić je rekao da Srbija ostaje posvećena daljem unapređenju bilateralnih odnosa i saradnje u svim oblastima od obostranog interesa, kao i nastavku redovnog političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou, saopštio je kabinet predsednika.

Čavušoglu je rekao da je Srbija iskren prijatelj Turske, a da je Vučićeva politika dobra za ceo region, navodi se u saopštenju.

"Srbija je iskren prijatelj Turske i ono što Vi radite najbolje je za Vašu zemlju, ali i za čitav region", rekao je Čavušoglu Vučiću.

Čavušoglu je ocenio da je predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji bila "odlična" i zahvalio je Vučiću na ličnom doprinosu u njenoj organizaciji.

Srpski predsednik je izrazio zadovoljstvo nivoom bilateralnih odnosa, rekavši da je on najviši do sada i da o tome svedoči i veliki broj razmenjenih poseta zvaničnika u proteklom periodu, uključujući posetu Erdogana.

Vučić je naveo da "Srbija očekuje da će početak rada Visokog saveta za saradnju Srbije i Turske, čije je formiranje predviđeno zajedničkom političkom deklaracijom prilikom posete Erdogana, dati posebno veliki doprinos daljem jačanju odnosa", dodaje se u saopštenju.

Kako se navodi, Vučić je rekao da će do kraja godine biti otvorene još dve turske fabrike, u Lebanu i Žitorađi.

"Ekonomija je oblast kojoj moramo posvetiti ključnu pažnju. Očekujemo veće prisustvo turskih kompanija i povećanje turskih investicija u Srbiji u narednom periodu", kazao je predsednik Srbije.

Vučić je zahvalio Turskoj koja je takođe kandidat za članstvo u Evropskoj uniji, na podršci Srbiji po pitanju evrointegracija, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: