Od sada nam ne trebaju vize za Kirgiziju

Ministri spoljnih poslovа Srbije i Kirgizije, Ivica Dačić i Erlan Abdildajev, potpisali su danas u Beogradu sporazum vlada dve države o ukidanju viza.

Izvor: B92

Utorak, 05.12.2017.

14:09

Od sada nam ne trebaju vize za Kirgiziju
Tanjug, Dragan Kujundžiæ

Dačić je na konferenciji za novinare nakon potpisivanja rekao da je Kirgizija veliki prijatelj Srbije i da je u skladu s tim neophodno da se saradnja dalje razvija.

"Dogovorili smo moju posetu sledeće godine Kirgiziji, gde će 25. juna biti obeleženo 20 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa", rekao je Dačić.

Šef srpske diplomatije je rekao da je sporazum o ukidanju viza za sve pasoše jedan od najboljih načina za iskazivanje prijateljstva.

On je dodao da će Srbija podržati kandidatutu Krizije za nestalnu članicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Abdildajev je rekao da su razgovori bili veoma konstruktivni i u prijateljskoj atmosferi, kao i da je razmotren "širok krug pitanja".

"Srbija je prijateljska zemlja i pouzdan partner u medjunarodnoj areni", rekao je ministar spoljnih poslova Kirgizije.

On je ponovio podršku Kirgizije suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije.

"Teritorijalni integritet i suverenitet najviše su vrednosti koju rukovodioci i narod treba da štite", rekao je Abdildajev. ;

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: