"Mali najbolji gradonačelnik, al' što ne zna da igra šah"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je razgovarao sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem o ideji da se šah uvede kao fakultativni predmet u školama.

Izvor: Tanjug

Utorak, 05.12.2017.

07:51

Tanjug, Tanja Valiæ

"Video sam da su to Rusi uveli, ali oni to uvode kao obavezan, a ja sam mislio da se šah ubaci kao fakultativni predmet", rekao je Vučić sinoć gostujući na TV Hepi.

On je podsetio da je prisustvovao obeležavanju Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom i sreo se sa predstavnicima Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom, gde je igrao šah sa Sretkom Avramom, iz Nacionalnog sportskog saveza slepih i slabovidih.

"Avram je strašan čovek, odličan šahista, bolji nego ja. Bila je komplikovana situacija, ja sam je iskoristio da izvučem remi...I onda su me napali svi što ga nisam pustio...Ja ne puštam nikoga", rekao je Vučić.

On navodi i da je gradonačelnik Beograda Siniša Mali izgubio svoju partiju i to, kako kaže, u roku od dva minuta. "Nisam video u životu da je neko tako brzo izgubio partiju. Siniša je imao bar 15 minuta da razmišlja, mogao je bar da se pravi da razmišlja.

On je najbolji gradonačelnik Beorgada u poslednjih 30 godina, ali da ne zna da igra šah - ne zna", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: