"Gujonu je dva puta rečeno šta će biti teme razgovora"

Arno Gujon je bio dva puta obavešten o temama razgovora pre nego što su se upalile kamere, rekle su novinarke N1.

Izvor: N1

Ponedeljak, 04.12.2017.

19:51

screenshot

Kako se navodi, Gujon obmanjuje javnost da N1 protiv njega vodi kampanju, a rezultat toga su brojne pretnje, zbog kojih će N1 podneti krivične prijave tužilaštvu.

Na sajtu N1 stoji da je Gujon prećutao da mu je dva puta rečeno koje su teme i pitanja, kada je došao na televiziju i uoči početka programa.

"Tada sam mu rekla da ćemo razgovarati o njegovom humanitarnom radu, da ćemo najaviti tribinu na FPN-u, a da ćemo jedan deo razgovora posvetiti njegovom političkom i ideološkom opredeljenju, njegovim stavovima. On se sa tim složio, rekao je da je to u redu. Ušao u televizijski studio, gde je nastavio razgovor sa koleginicom Marijom Antić", objašnjava producentkinja jutarnjeg programa N1 Maja Sikimić.

Voditeljka jutarnjeg programa kaže da je Gujonu pre početka razgovora ponovila o čemu će se pričati.

“Objasnila sam mu zašto ću ga pitati o njegovom pređašnjem političkom opredeljenju i on je rekao da je u redu da o tome razgovaramo. Razlog zašto sam ga to pitala je što sam veče pre intervjua pronašla na stranim sajtovima da je bio kandidat identitaraca na izborima 2012. i zato što smatram da je, pored njegovog humanitarnog rada, bitno da javnost u Srbiji zna celokupan njegov bekgraund", kaže Marija Antić.

Kada ga je N1 ponovo pozvala da pojasni zašto krije da je bio informisan o pitanjima u vezi sa angažmanom iz prošlosti i da li postoji jednakost između pitanja i mržnje, za koju optužuje N1, Gujon je poručio da očekuje 21 paletu humanitarne pomoći iz Francuske i da nema šta da doda.

"Imali ste priliku da me pitate sve što ste želeli u intervjuu, cenzurisali ste ga i niste objavili. Doveli ste me u opasnost na Kosovu, dobio sam pretnje smrću, jer ste me pitali u vezi sa identitarcima i doveli u pitanje moj humanitarni rad", poručio je Gujon.

U intervjuu dostupnom u celosti na sajtu N1, Gujon tvrdi da je član ekstremno desničarskog pokreta identitaraca, od kojeg se ogradio i Nacionalni front Marin le Pen, bio tek šest meseci 2010. i 2011. godine.

U biografiji Gujona, pak, stoji da je član postao po osnivanju pokreta 2003, da je 2005. učestvovao u prvomajskim nemirima u Nici i rasističkim incidentima, kao i da je 2010.iz te organizacije objavio kandidaturu za predsednika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: