Dačić: Bombardovanje Srbije – ratni zločin, suditi im

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić kaže da treba suditi onima koji su 1999. naredili i izveli bombradovanje Srbije, jer su počinili zločin nad narodom Srbije.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 04.12.2017.

16:57

Dačić: Bombardovanje Srbije – ratni zločin, suditi im
Foto: Tanjug / Dušan Anièiæ

Bombardovanje Srbije je, prema rečima Dačića, izvršeno na osnovu lažne vesti o navodnom masakru u Račku, na Kosovu i Metohiji, zato oni, i Havijar Solana treba da odgovaraju za zločin, rekao je Dačić na Kopaoniku obraćajući se članovima Izborne skupštine podmlatka Jedinstvene Srbije.

"To su ratni zločinci, to pamtite i prenosite pokoljenjima, ja se ne bojim to reći u Vašingtonu, ja sam ministar inostranih poslova Srbije i moje je da branim interese Srbije", poručio je Dačić.

Istakao je da danas nije lako braniti Srbiju jer, kako je rekao, imamo jake protivnike.

"Mi se ne borimo protiv Prištine koja želi da nam otme Kosovo i Metohiju, mi se borimo protiv drugih moćnijih napada i sila koje su učestovale u rasturanju SFRJ", rekao je Dačić.

On je prisutne pozvao da, kako je rekao, ne nasedaju na priče koje se mogu čuti u Beogradu, da je Srbija rasturila bivšu SFRJ, te da postoji neka srpska agresija.

"Vi ste maladi ljudi i ne znate možda nešto od novije istorije, ali je u Hrvatskoj pre 1990. godine bilo 380.000 Srba, danas ih ima samo 160.000, dok ih je u Sarajevu živelo više od 150.000 Srba, a danas ih ima manje od deset hiljada", rekao je Dačić i dodao da je u Prištini od 40.000 Srba, koliko ih je nekada tamo živelo, danas ostalo svega nekoliko stotina.

"Pa gde je to onda Srbija izvršila etničko čišćenje i genocid?", zapitao je Dačić i dodao da je "upravo nad Srbima izvrseno etničkio čišćen i genocid i
zato moramo da nastavimo da širimo istinu o našem narodu, našoj državi".

Ukazao je da je i borba za razbijanje SFRJ bila zasnovana na lažima a mi nismo bili osposobljeni da se borimo sa monstruoznim lažima.

Podsetio je da je razbijanje Jugoslavije počelo jednostranim akcijama otcepljenja Slovenije i Hrvatske, proglašenjem nezavisnosti BiH protiv volje Srba koji su bili konstutivni narod BIH.

Precizirao je da je rat u BiH počeo ubistvom srpskih svatova na Baščaršiji i dodao da nikada nije utvrđeno, na primer, kako je došlo do eksplozije na Markalama u Sarajevu, posle koje su uvedene sankcije Srbiji.

"Ni dan-danas nemamo o tome nijednog zvaničnog dokumeta da su granatu na Markale ispalili Srbi. Strani zvaničnici tvrde da su to uradili muslimani", zaključio je Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: