Bivši egipatski premijer proteran iz UAE, stigao u Kairo

Bivši egipatski premijer Ahmed Šafik stigao je u Kairo pošto je proteran iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Izvor: B92

Subota, 02.12.2017.

16:28

Bivši egipatski premijer proteran iz UAE, stigao u Kairo

Na aerodromu je bila pojačana bezbednost, a nekim rođacima je bilo dozvoljeno da ga sačekaju. Ne zna se gde će se zatim uputiti.

Šafik je u sredu izjavio da ga UAE sprečavaju da napusti njihovu teritoriju, samo par sati pošto je izrazio nameru da bude protivkandidat predsedniku Abdel Fatahu el-Sisiju na izborima 2018.

On je bio kandidat na izborima 2012. godine, ali je tada izgubio od islamiste Mohameda Morsija. Nedugo zatim je protiv njega pokrenuta optužnica zbog korupcije pa je otišao u UAE.

Budući da je oslobođen optužbi, Šafik je slobodan da se vrati u Egipat, rekla je njegova pravna zastupnica Dina Adli.

Prema rečima svedokinje, zvaničnici koj su ga posetili u UAE su rekli da će biti vraćen u Kairo "jer jedino mogu da ga vrate u matičnu državu".

Adli je navela i da je Šafik "uhapšen" da bi bio poslat u Egipat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: