"I Vučić je svestan da samo mi možemo da ga pobedimo"

Lider Demokratske stranke Dragan Šutanovac ocenio je da i predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandara Vučić zna da samo DS može da ga pobedi.

Izvor: Beta

Subota, 02.12.2017.

19:58

Šutanovac je na sednici Glavnog odbora DS rekao da je neophodno postojanje stranke koja je stabilna, pouzdana, dosledna i uporna, a da je to upravo DS, saopštila je ta politička partija.

"Kao što niko ne želi da ga leči neiskusan lekar, tako je Srbiji potrebna jaka DS. Bez stranaka nema ni demokratije ni promena. Ako nije do sada bilo jasno, sada je svima jasno zašto Vučić punih pet godina napada upravo DS", rekao je Šutanovac.

Lider DS je naveo i da "on (Vučić) sve vreme zna ko mu je jedini pravi protivnik koji ima znanje, politiku, iskustvo i organizaciju i ko jedini može da ga pobedi".

Govoreći o opoziciji, Šutanovac je naglasio da DS ne želi da učestvuje u opozicionom ratu.

Naveo je i da je DS otvorena za saradnju sa svima koji žele da oslobode Srbiju od, kako je rekao, "ove uzurpatorske vlasti" i koji vide Srbiju u kojoj građani mogu pristojno da žive rada.

“Želimo da stojimo zajedno, a ne iza nekoga. DS je uvek bila pouzdan partner svima koji su delili isti vrednosni sistem bez obzira koliko veliki i jaki bili", rekao je Šutanovac.

Napomenuo je i da "greše svi oni koji DS gledaju isključivo kao infrastrukturu".

"Činjenica da jedini imamo infrastrukturu ni na koji način ne sme da omalovaži 27 godina jasne politike, jasnog programa, velikog iskustva i sijaset sjajnih ljudi", rekao je on.

Šutanovac je povodom predstojećih lokalnih izbora rekao da "dok drugi pričaju o kolonama, mesijama, spasiocima, DS radi i nudi rešenja građanima".

"Podjednako lošu vlast imaju svi u Srbiji i mi smo očigledno jedina brana ka daljem propadanju Srbije. Za nas je svaki čovek iz bilo kog dela Srbije pođednako važan i svuda ulažemo maksimalnu energiju u želji da odbranimo interese građana".

Šutanovac je naglasio da je neophodno da se promeni zakon koji favorizuje partijsko zapošljavanje, a onemogućava transparentno zapošljavanje mladih ljudi na osnovu konkursa.

Dodao je da se iako imamo Zakon o zabrani zapošljavanja, "kod nas državni aparat povećava".

"Ukidanje tog zakona otvorilo bi prostor za mlade ljude koji danas svi gledaju preko interneta destinacije gde bi se zaposlili, a sprečilo okupaciju javnog sektora od strane SNS jurišnika", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: