Nasilje u još jednoj školi, prvak meta starijih učenika

Posle nedavno otkrivenog slučaja vršnjačkog nasilja u srednjoj školi u Aranđelovcu, novi slučaj vršnjačkog nasilja dogodio se u osnovnoj školi u Ivanjici.

Izvor: Tanjug

Petak, 01.12.2017.

20:00

Nasilje u još jednoj školi, prvak meta starijih učenika
Ilustracija: Thinkstock

Žrtva je učenik prvog razreda osnovne škole.

U MUP-u su Tanjugu potvrdili da je slučaj vršnjačkog nasilja prijavljen policiji i da je o tome obavešten i zamenik višeg javnog tužioca u Čačku.

Kako prenosi "Blic", navodno su učenici starijih razreda skinuli pantalone prvaku u toj školi nakon što nisu uspeli od njega da iznude novac.

Direktor škole Stevan Davidović kaže za taj list da ispituju slučaj.

"Prijavljeno nam je da su stariji učenici skinuli pantalone prvaku, a nakon toga je u školi bio policijski inspektor. Uključen je i školski tim za zaštitu bezbednosti dece", kaže Davidović.

Navodi da će se nakon istrage znati tačno da li se, i pod kojim okolnostima sve dogodilo i dodaje da do ove prijave nije bilo vecih incidenata u školi.

"Blic" prenosi i izjavu jednog od roditelja koji je želeo da ostane anoniman, a koji tvrdi da je reč o nekoliko sedmaka i osmaka koji su danima na razne načine mucili nekoliko sedmogodišnjih dečaka.

Otac sedmogodišnjeg dečaka koji je, kako navodi "Blic", u ponedeljak bio žrtva vršnjačkog nasilja i požalio se roditeljima, potvrdio je da su dve devojčice i dva dečaka, verovatno učenici sedmog ili osmog razreda, njegovo dete presreli u toaletu.

Kako nezvanično saznaje "Blic", sedmogodišnji dečak je juče dao izjavu.

Početkom meseca se na internetu pojavio snimak vršnjačkog nasilja u Tehničkoj školi "Mileta Nikolić" u Aranđelovcu, a nastavničko veće nedavno je odlučilo da iz škole isključi troje đaka koji su verbalno i fizički maltretirali drugaricu iz odeljenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: