Jeremić optužio vlast da "pere novac za Gruevskog"

Predsednik Narodne stranke pozvao je istražne organe da "ispitaju veze" čelnika firme koja je kupila kruševački "14. oktobar" sa bivšim makedonskim režimom.

Izvor: Beta

Petak, 01.12.2017.

16:30

Jeremić optužio vlast da
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

Vuk Jeremić je za TV Naša rekao da nisu tačne tvrdnje SNS da je nađen strateški partner za "14. oktobar", koji je bio u stečaju od januara 2016. kada je firma procenjivana na oko 48 miliona evra.

On tvrdi da je češka kompanija "Čehoslovak grup" u oktobru ove godine preko beogradske firme SCMG kupila samo centralu kruševačke fabrike za četiri miliona evra, i to direktnom pogodbom, bez javne licitacije.

"Samo je zgrabljena imovina, otpušteni radnici nisu vraćeni na posao", kazao je Jeremić.

On je naveo da, po zakonu, direktne pogodbe u kupoprodaji važe samo u specijalnim slučajevima, a "specijalno u ovom slučaju je da je ove godine u Makedoniji oboren diktatorski i duboko korumpirani režim Vučićevog političkog brata blizanca Nikole Gruevskog".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: