Nove pretnje smrću zbog Praljka, Pusić meta: "Zaklaću te"

Pretnje smrću nakon izjava o presudi hercegovačkoj šestorki dobila je još jedna članica hrvatske opozicione stranke Glas Vesna Pusić.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.11.2017.

16:47

Nove pretnje smrću zbog Praljka, Pusić meta:
Foto: B92, arhiva

Hrvatska policija istražuje pretnje smrću koje su primili poslanici u Hrvatskom saboru zbog komentara na jučerašnje samoubistvo Slobodana Praljka, piše zagrebački portal "Indeks".

Stranka je na Fejsbuku objavila pretnje smrću koje je dobila nekadašnja šefica hrvatske diplomatijeVesna Pusić.

"Izdajico jedna smrdljiva čekaj dok dodem u Zagreb zaklaču te ko prase", piše u porukama Vesni Pusić.

Ona je osobi koja joj je poslala pretnju odgovorila da je prijavljen policiji, na što je on odgovorio: "Nisam u Hrvatskoj izdajico. i znam da me nećes prijaviti jer dobijaš svaki dan tako nešto".

Pusićeva mu je odgovorila da "policija radi i u Nemačkoj" i to "još bolje nego u Hrvatskoj".

Ranije je poslanik Glasa u Hrvatskom saboru Goran Beus Rihemberg dobio preko Fejsbuka pretnje smrću zbog stavova o Slobodanu Praljku.

Beus Rihemberg je na svom profilu objavio pretnje koje je dobio, kao i fotografiju pištolja koju mu je poslala jedna osoba.

"Izbošću te na otvorenom putu majmune”, "Ne može ti niko više pomoći, počni da se moliš majmune", "Staviću ti kalibar 9x19 između očiju, kujo", "Imam tačno sedam metaka, prvo ću ti ženu ubiti", neke su od poruka koje je primio.

Hrvatski poslanik navodi da je dobio više stotina “ogavnih i primitivnih uvreda”.

Suđenje šestorici Hrvata u "slučaju Prlić" prekinuto je u sredu nakon što je jedan od optuženih Slobodan Praljak popio otrov nakon što mu je izrečena presuda.

Praljku, koji je bio načelnik Glavnog štaba Hrvatskog veća odbrane (HVO), izrečena je kazna od 20 godina zatvora, nakon čega je on ustao, rekao da odbacuje presudu i navodno "popio nešto iz male čašice".

"Slobodan Praljak nije ratni zločinac, s prezirom odbijam vašu presudu", kazao je Praljak.

Njegova braniteljka je rekla da je "popio otrov", a nekoliko trenutaka kasnije su spušteni zastori i prekinut direktan prenos iz sudnice.

Tribunal u Hagu prethodno je potvrdio postojanje udruženog hrvatskog zločinačkog poduhvata s ciljem etničkog čišćenja delova BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: