Lavrov: Rat sa S. Korejom, prvi dan – milion mrtvih

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da bi bilo kakav vojni sukob sa Severnom Korejom odneo milion života već prvog dana, prenosi TASS.

Izvor: Tanjug

Petak, 24.11.2017.

13:01

Lavrov: Rat sa S. Korejom, prvi dan – milion mrtvih
Foto: Gettyimages

On je to izjavio nakon sastanka sa šefom japanske diplomatije Taroom Konom.

"Svi vodeći stručnjaci priznaju da bi vojni scenario bio povezan sa katastrofalnim posledicama. I već prvog dana mogućeg oružanog sukoba, biće stotine hiljada, ako ne i više od milion žrtava", kazao je Lavrov.

On je prethodno ocenio da izgleda kao da je SAD krivo što Severna Koreja u poslednje vreme nije lansirala nijednu raketu, prenosi Rojters.

Navodi se da je Lavrov rekao da Vašington preduzima korake sa ciljem iritiranja Pjongjanga i naveo da je Rusija zabrinuta zbog toga što Japan postaje baza za američko vojno jačanje u Aziji.

"Rusija se protivi militarizaciji Azije pod izgovorom suprotstavljanja Severnoj Koreji i zabrinuta je zbog planova SAD da rasporedi deo globalnog sistema raketne odbrane u regionu", kazao je Lavrov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: