Savetnik Haradinaja: Zajednica srpskih opština? Nije hitno

Savetnik za medije Ramuša Haradinaja Halil Matoši rekao je da još ne postoji vremenski okvir za političku odluku o formiranju Zajednice srpskih opština.

Izvor: B92

Petak, 24.11.2017.

18:48

Savetnik Haradinaja: Zajednica srpskih opština? Nije hitno
Foto: EPA/Valdrin Xhemaj

Ipak, on je istakao da je to politička obaveza vlade, prenosi danas Radio Slobodna Evropa.

"To je političko pitanje i o tome postoji sporazum. To proističe iz Ahtisarijevog paketa. Kosovska vlada ima dokument - odluku Ustavnog suda Kosova - i na osnovu te odluke i drugih dokumenta koje je kosovska strana potpisala, Kosovo će uspostaviti ZSO", rekao je on.

Matoši je, međutim, napomenuo da to nije hitno pitanje za kosovsku vladu, navodi se u tekstu prenetom u današnjem UNMIK-ovom pregledu štampe.

"Mi najpre moramo da imamo nacrt statuta, a potom da ga preispitamo na osnovu odluke Ustavnog suda i briselskog sporazuma, pa ga mora potvrditi Ustavni sud", rekao je Matoši, istakavši da će to biti učinjeno "u optimalno vreme, ali još nema tačnog datuma".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: