Slučaj "Taton": Nije bilo ozbiljnijih spoljašnjih povreda

U Višem sudu u Beogradu je, saslušanjem svedoka i sudskih veštaka, nastavljeno ponovljeno suđenje Dejanu Puzigaći, sa monaškim imenom Sava.

Izvor: B92

Petak, 24.11.2017.

22:16

Slučaj
Ilustracija: Thinkstock

On se tereti da je učestvovao u prebijanju na smrt francuskog navijača Brisa Tatona na Obilićevom vencu 2009. godine.

Sudski veštaci medicinske struke, dr Đorđe Alimpijević i dr Igor Milosavljević, izneli su svoj nalaz i mišljenje u kojem kažu da je Taton zadobio teške povrede "na platou", ali i "nakon pada tela na nižu površinu".

Oni kažu da na francuskom navijaču nije bilo ozbiljnijih spoljašnjih povreda, kao ni nekih nanetih plamenom, pišu “Večernje novosti”.

“Žrtva nije pala direktno na glavu, već levom stranom tela, uključujući i glavu. U vratnom delu kičme nije bilo povreda, a povrede glave i mozga nastale su, neke na platou, a neke u nivou garaže”, objasnio je dr Alimpijević

Nastavak suđenja zakazan je za 27. decembar, kada će biti saslušan još jedan svedok, dok, po odluci suda, drugi zaštićeni svedok više neće biti saslušavan, jer živi u inostranstvu i za time nema potrebe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: