U Novom Sadu ubijen Marko Markuš / FOTO

U Novom Sadu je u petak uveče ubijen Marko Markuš (29) u pucnjavi koja se dogodila kod hotela Sajam, nezvanično saznaje B92.

Izvor: B92

Petak, 24.11.2017.

22:08

U Novom Sadu ubijen Marko Markuš / FOTO
Foto: Freeimages.com

Kako nezvanično saznajemo, lekari u Urgentnom centru su pokušali da reanimiraju, ali je podlegao povredama.

Markuš se peške vraćao sa treninga kada je upucan kod hotela Sajam.

Markuš koji je 2014. godine osuđen u Višem sudu u Novom Sadu na pet godina zatvora jer je nožem pokušao da ubije sugrađanina Slobodana Milutinovića na Tvrđavi. Za to krivično delo pravnosnažno je oslobođen početkom ove godine.

U presudi, po kojoj je Markuš prvobitno osuđen na pet godina, navedeno je Milutinovića ubo nožem u leđa.

Marko Markuš je inače sin bivšeg visokog funkcionera novosadske policije, a protiv njega se pred Višim sudom vodio još jedan postupak, za nanošenje teških telesnih povreda. Taj incident se dogodio 2014. godine u novosadskoj ulici Laze Telečkog i suđenje treba da počne sredinom marta. Optužen je da je prebio Aleksandra Kovačevića zvanog Dizel i da mu je u tuči slomio vilicu.

Markuš je inače bio poznat i po napadima na policajce, pošto je 2006. godine osuđen zbog napada na policajca, sumnjičen je i za pokušaj ubistva novosadskog biznismena Miće Nikolića Sarme 2008. godine.

On je bio optužen i da je ispred nekadašnjeg kluba "Killy" ranio Radeta Ašćerića 2007. godine, kao i da je godinu dan pre toga ranio dvojicu momaka u "Crvenoj kafani".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: