Svedočila napadnuta devojčica, opisala situaciju iz škole

U Višem sudu u Kragujevcu je saslušana maloletna B.N., žrtva vršnjačkog nasilja u Tehničkoj školi "Mileta Nikolić" u Aranđelovcu.

Izvor: Beta

Petak, 24.11.2017.

17:21

Svedočila napadnuta devojčica, opisala situaciju iz škole
Thinkstock

Saslušana je i maloletnica koja je sa još dvoje drugova u istom slučaju osumnjičena za nasilničko ponašanje.

Kako je agenciji Beta rekla portparolka Višeg suda u Kragujevcu Svetlana Simović, maloletna B. N. je pred sudujom za maloletnike detaljno opisala događaj, a posredstvom zakonskog zastupnika navela je da se pridružuje krivičnom gonjenju i istakla imovinsko-pravni zahtev.

Osumnjičena za vršnjačko nasilje je, poput njenog druga i drugarice prošle nedelje, priznala krivicu i izrazila kajanje.

Simovićeva je rekla da je osumnjičena maloletnica danas prinudno dovedena na saslušanje po nalogu suda, pošto se 17. novembra nije odazvala pozivu na ispitivanje.

Prema rečima Simovićeve, osumnjičena za nasilje je rekla da je sa svojim drugovima nakon spornog događaja razgovarala sa B. N. i da su se pomirili.

Žrtva nasilja potvrdila je da su razgovarali i da je od njih dobila izvinjenje.

Sud sada očekuje izveštaj Centra za socijalni rad o ličnim i porodičnim prilikama maloletnika, kao i njegov predlog mera koje bi bile najcelishodnije u konkretnom slučaju.

O slučaju vršnjačkog nasilja u školi u Aranđelovcu šira javnost je upoznata početkom novembra, kada je na adresu portala SrbijaDanas.com, u okviru projekta "Drug nije meta" stigao uznemirujući video-snimak nasilja nad devojčicom, koji se brzo proširio društvenim mrežama.

Na snimku se videla grupa učenika koji udaraju učenicu koja sedi na stolici.

Napad su osudili svi nadležni organi, a predsednik Aleksandar Vučić posetio je tim povodom Tehničku školu "Mileta Nikolić".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: