Grčki policajci na nemačkim aerodromima zbog migranata

Grčki policajci biće raspoređeni u Nemačkoj pošto su na nemačkim aerodromima presretnute stotine migranata koji su sa lažnim papirima stizali iz Grčke.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.11.2017.

22:38

Grčki policajci na nemačkim aerodromima zbog migranata
Ilustracija: Tanjug/AP

Prema izvoru iz policije, naredne nedelje grčki oficiri za vezu biće raspoređeni na aerodromima u Frankfurtu i Minhenu zbog kontrole pasoša.

Odluka je doneta posle žalbe nemačkog ministra unutrašnjih poslova, prema kojoj je od januara do oktobra na nemačkim aerodromima zaustavljeno oko 1.000 ljudi koji su iz Grčke stigli sa falsifikovanim dokumentima.

Izvor je rekao da nemačke vlasti nisu prosledile Atini detalje o tim ljudima što bi grčkim vlastima omogućilo da provere odakle su stigli.

Grčka policija redovno interveniše protiv bandi specijalizovanih za falsifikovanje, uglavnom u Atini, koje snabdevaju tražioce azila.

I nemačka policija je poslednjih dana pojačala kontrole na aerodromima, čak i nemačkih državljana koji se vraćaju iz Grčke, naveo je izvor.

Nemački mediji su nedavno optužili Grčku koja je tokom prethodne godine primila oko 60.000 izbeglica i migranata, da ignoriše azilante koji u tajnosti napuštaju njenu teritoriju.

Grčko ministarstvo za migracije je odbacilo te navode.

Nemačka je jedna od omiljenijih odredišta za hiljade migranata koji dolaze u Evropu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: