Nuklearno obuzdavanje prioritet novog programa Rusije

Prioritet u novom državnom programu naoružavanja Rusije imaće nuklearno obuzdavanje, a posebna pažnja biće usmerena na visokoprecizno oružje.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 23.11.2017.

22:27

Nuklearno obuzdavanje prioritet novog programa Rusije
Foto: Gettyimages

To je najavio zamenik ruskog ministra odbrane Jurij Borisov.

"Prioritet će, naravno, biti razvijanje sistema za nuklearno obuzdavanje kao osnovni vid oružanih snaga koji garantuje bezbednost naše zemlje u bilo kakvim sukobima. Posebna pažnja je posvećena visokopreciznom oružju, zbog toga što je to savremena tendencija razvoja svih vojnih sukoba", rekao je Borisov novinarima, prenosi Sputnjik.

Borisov je naveo da nacrt državnog programa sadrži i pitanja stvaranja sistema informacione podrške, "jer bez informacija visokoprecizno oružje ne funkcioniše".

Prema njegovim rečima, do kraja godine ruskoj armiji će biti isporučeno oko 97 odsto naoružanja koje je za odbrambene potrebe naručila država.

Borisov je kazao da je stvaranje supersoničnog oružja bila jedna od tema sastanka s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

"Supersonične tehnologije su već realnost današnjice, zbog toga nema ničeg posebnog u tome što u narednoj deceniji može da se pojavi takvo oružje. Mi isto tako, kao i vodeće zemlje, radimo na planovima u tom pravcu", rekao je Borisov odgovarajući na pitanje da li je razvijanje ovog naoružanja uključeno u nacrt Državnog programa naoružanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: