Grčka obećava zaštitu izbeglica, ali ...

Grčka je obećala da će pojačati napore u cilju zaštite migranata i izbeglica tokom zime na grčkim ostrvima.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 23.11.2017.

20:57

Grčka obećava zaštitu izbeglica, ali ...
Foto: Gettyimages

Istovremeno Grčka brani sporazum koji su Turska i Evropska unija postigle 2016. u cilju zaustavljanja priliva migranata u zapadnu Evropu.

Grčki premijer Aleksis Cipras je, tokom posete Francuskoj, u danas objavljenom intervjuu listu "Figaro" rekao da je sporazum sa Turskom "težak, ali neophodan".

Njegov komentar je usledio nakon žestokih kritika humanitarnih agencija zbog uslova u migrantskim kampovima na Lezbosu i drugim grčkim ostrvima, prenosi AP.

Cipras je, istovremeno, u intervjuu za "Figaro" istakao da Atina ne može sama da pronađe rešenje za izbegličku krizu.

Ovaj lider radikalne levice je u istom intervjuu govorio i o podudarnosti svojih stavova o Evropi sa stavovima francuskog predsednika Emanuela Makrona.

"Mi imamo istu viziju, ista ubeđenja. Taj blizak odnos ovekovečuje tradiciju solidarnosti između naše dve zemlje", rekao je Cipras.

On se, takođe, osvrnuo na zabrinutost Evropljana zbog kineskih investicija u Grčkoj, rekavši da su Kinezi "popunili prazninu" kada su se evropski investitori udaljili od Grčke u godinama finansijske krize u koju je ta zemlja upala.

Cipras je rekao i da "Evropa ne može više da donosi odluke iza zatvorenih vrata" i da bude "forum u kojem Berlin nameće svoje odluke".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: