"Jasno je da se odvija etničko čišćenje"

SAD su saopštile da je nasilje protiv Rohindža muslimana u Mjanmaru etničko čišćenje, zapretivši sankcijama protiv vojnih zvaničnika uključenih u akcije.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.11.2017.

10:37

Getty images

Zbog toga se njih 620.000 izbeglica nalazi na granici sa Bangladešom.

Državni sekretar SAD Reks Tilerson okrivio je bezbednosne snage i građane koji su zakon uzeli u svoje ruke za, kako kaže, "nepodnošljivu patnju" Rohindža.

"Nakon pažljive i temeljne analize dostupnih činjenica, jasno je da se u saveznoj državi Rakajn odvija etničko čišćenje protiv Rohindža", poručio je Tilerson u saopštenju, prenosi AP.

Iako ne postoji pravna obaveza da SAD reaguju, Tilerson je rekao da svi počinioci zločina moraju da odgovaraju, dodajući da SAD žele potpunu istragu i sankcije protiv odgovornih, ne protiv čitave države Mjanmar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: