Mediji: Tramp je Rusima otkrio jednu veliku tajnu o Siriji

Američki magazin Veniti fer je objavio šta je predsednik SAD Donald Tramp uradio kada je otkrio izraelske obaveštajne informacije ruskim zvaničnicima.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.11.2017.

09:54

Mediji: Tramp je Rusima otkrio jednu veliku tajnu o Siriji
Getty images

Kako se navodi, Tramp je obelodanio detalje tajne izraelske misije ubacivanja u grupu Islamske države duboko u Siriji.

Izraelska jedinica za kontraterorizam je radeći zajedno s članovima Mosada došla do informacije da je grupa Islamske države u Siriji razvila bombe koje mogu da se stave u laptop i da se pronesu neprimećene kroz kontrolu na aerodromu.

Tramp je navodno dao tu informaciju ruskim zvaničnicima. U izveštaju se navodi da je to otkriće navelo njegovu administraciju, kao i britanske vlasti, da zabrane laptop i druge elektronske uređaje u avionima dok aerodromi ne budu mogli da sprovedu striktnije bezbednosne mere.

Predsednik SAD je navodno preneo tu obaveštajnu informaciju Rusima, a da pre toga nije obavestio izraelsku stranu ni diskutovao o takvoj odluci s njima.

Američki časopis navodi da je to kršenje izraelsko-američkog poverenja, koje ima posledice na širi region Bliskog istoka, jer je Izrael procenio da bi Rusija mogla da prenese takve obaveštajne informacije svojim saveznicima Irancima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: